Ο 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Generation Next έρχεται ανανεωμένος!

Είμαστε ενθουσιασμένοι να σας ανακοινώσουμε ότι ο 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Generation Next μόλις ξεκίνησε και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε μια μοναδική ευκαιρία καινοτομίας και δημιουργίας!

Φέτος, ο διαγωνισμός έρχεται ανανεωμένος, καθώς μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα καλούνται να γίνουν μέρος μιας μεγάλης ευρωπαϊκής κοινότητας, μέσω της πρωτοβουλίας Skills Upload Jr Challenge. Μαζί, θα διαμορφώσουμε το μέλλον, αξιοποιώντας την τεχνολογία για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητάς μας και της κοινότητάς μας.

Τα βήματα είναι απλά:

  1. Δημιουργήστε την ομάδα σας: Η ομάδα πρέπει να αποτελείται από 2 έως 4 μαθητές/τριες Γυμνασίου ή Λυκείου, με την καθοδήγηση ενός/μιας εκπαιδευτικού.
  2. Επιλέξτε το πρόβλημα που θα επιλύσετε: Στόχος είναι να εντοπίσετε μια πρόκληση στην τοπική σας κοινότητα και να προτείνετε μια κατασκευή ή τεχνολογική λύση, σύμφωνα με την κύρια θεματική του διαγωνισμού και τουλάχιστον μία από τις υποθεματικές. Χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα του Generation Next για να αντλήσετε έμπνευση από εκπαιδευτικά βίντεο και ιδέες προηγούμενων διαγωνισμών.
  3. Καταθέστε την ιδέα σας: Χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα του Generation Next για να καταθέσετε εγκαίρως την πρότασή σας.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν διεκδικούν μοναδικά δώρα, ενώ η 1η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στο Βουκουρέστι την Άνοιξη του 2025, για να παρουσιάσει την καινοτόμα πρότασή της μαζί με ομάδες από 9 Ευρωπαϊκές χώρες!

👉 Σημαντικές ημερομηνίες:

  • Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2024.
  • Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 26 Ιανουαρίου 2025.

Μπείτε στην πλατφόρμα του Generation Next και ανακαλύψτε τις δυνατότητές σας μέσα από αυτήν τη μοναδική εμπειρία STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Σας περιμένουμε να γίνετε μέλος της κοινότητάς μας και να δημιουργήσετε λύσεις που θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο!

Με εκτίμηση,
Η ομάδα του Generation Next

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.