Έναρξη του Διαγωνισμού Διοίκησης Επιχειρήσεων YOUNG BUSINESS TALENTS 2024/25

Άνοιξαν οι Εγγραφές για ΜΑΘΗΤΕΣ- ΟΜΑΔΕΣ ‘ΕΤΑΙΡΙΕΣ’ στην Ιστοσελίδα μας  www.youngbusinesstalents.com/gr/

Ανοικτές για ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ στην ‘Αίθουσα Καθηγητών’

Ο καινοτόμος διαδικτυακός Διαγωνισμός με Προσομοιωτή

για Μαθητές όλων των Λυκείων θα υλοποιηθεί Δωρεάν,

χάρη στην Υποστήριξη του Ιδρύματος ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Αξιότιμη κυρία Λυκειάρχη – Αξιότιμε κύριε Λυκειάρχη,

Σε συνέχεια της πρώτης μας ενημέρωσης για την υλοποίηση του Διαγωνισμού ΥΒΤ και το 2024/25, ανακοινώνουμε και την ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ των ΟΜΑΔΩΝ-‘ΕΤΑΙΡΙΩΝ’ Μαθητών Λυκείων για την συμμετοχή τους στο Επιχειρηματικό Παιχνίδι. Οι Καθηγητές μπορούν να ενημερώσουν τα παιδιά της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου να σχηματίσουν ομάδα- εταιρία 3 ή 4 ατόμων και να ακολουθήσουν την απλή διαδικασία εγγραφής αρχικά του εκπροσώπου ομάδας και στη συνέχεια των άλλων μελών της.

Δείτε τον ενθουσιασμό των παιδιών και μαρτυρίες τους από τον φετινό Τελικό 2024, στον σύνδεσμο του 1ου βίντεο που παραθέτουμε https://youtu.be/AYkFf5wBFJMΕνώ στο 2ο βίντεοτις μαρτυρίες των καθηγητών που το έζησαν https://youtu.be/lofwOaDqcjQ

Για τις διευθύνσεις σχολείων και τους καθηγητές που ανοίγουν το email αυτό για πρώτη φορά, επαναλαμβάνουμε τις πληροφορίες όπως στην αρχική αποστολή μας.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Διαγωνισμού ΥΒΤ το 2022/23 και το 2023/24 με συμμετοχή 2.267 Μαθητών σε 664 ομάδες-εικονικές ‘εταιρείες’ από δεκάδες Λύκεια όλης της Ελλάδας με Έγκριση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, βρισκόμαστε σήμερα στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Διαγωνισμός YOUNG BUSINESS TALENTS,  θα υλοποιηθεί και το σχολικό έτος 2024/25, γιαΜαθητές όλων των Λυκείων, Διαδικτυακά και Δωρεάν, χάρη στην Υποστήριξη του Ιδρύματος ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ για 3η συνεχή χρονιά !.

Τον Διαγωνισμό στηρίζουν συμμετέχοντας με ενθουσιασμό και ενέργεια, δεκάδες Καθηγητές & Καθηγήτριες των σχολείων προσφέροντας στους μαθητές τους μια μοναδική βιωματική εμπειρία πρακτικής άσκησης στη Διοίκηση και Επιχειρηματικότητα με Προσομοιωτή (Business Simulator), προηγμένο λογισμικό μέσω του οποίου οι μαθητές διοικούν την δική τους εταιρεία σε ομάδα, διαδικτυακά σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες, άλλων σχολείων, σε μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία.

Η άσκηση επιχειρηματικής προσομοίωσης σε μορφή Διαγωνισμού σχετικά με τις αναλύσεις δεδομένων, αποφάσεις και δράσεις της Διοίκησης μιας επιχείρησης, είναι ειδικά σχεδιασμένη για την ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων και ικανοτήτων καθώς και του πνεύματος επιχειρηματικότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών, με την καθοδήγηση Καθηγητών τους, ενώ ωφελεί πολύπλευρα την κοινωνία.

Με την παρούσα σας καλούμε να επικοινωνήσετε τον πρωτοποριακό εθνικό Διαγωνισμό Διοίκησης Επιχειρήσεων στους Καθηγητές σας και στο δικό σας Λύκειο, και να τους προτρέψετε να συμμετάσχουν στο YOUNG BUSINESS TALENTS με δεκάδες ομάδες-εταιρείες μαθητών, που θα τελούν υπό την καθοδήγηση τους. Η κάθε ομάδα από 3-4 άτομα διαμορφώνει μια εικονική ‘εταιρία’ που θα ανταγωνίζεται άλλες 4 ομάδες σχολείων, αρχικά σε Περιφερειακό επίπεδο και έπειτα σε Εθνικό, σε διαδοχικές φάσεις ως τον Τελικό.

Για την Εγγραφή ενός Καθηγητή Σχολείου στο Διαγωνισμό YOUNG BUSINESS TALENTS 2024/25, ο εκπαιδευτικός μπαίνει στην ‘Αίθουσα Καθηγητών’ στην ιστοσελίδα μας www.youngbusinesstalents.com/gr/, και ακολουθεί την εύκολη διαδικασία εγγραφής. Για καθηγητές που είχαν εγγραφεί πέρσι, η εγγραφή τους αυτή δεν ισχύει και για το 2024/25, αλλά πρέπει να κάνουν νέα.

Για την εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων ομάδων από το Σχολείο σας, προτείνουμε να προωθήσετε το παρόν στους Καθηγητές σας και αυτοί να δείξουν τα βίντεο στους μαθητές (ή να μπουν στην ιστοσελίδα μας και να δουν).

Οι Καθηγητές και μαθητές προτείνουμε επίσης να επισκεφθούν την σελίδα του ΥΒΤ στο Facebook, και να κάνουν Like, ώστε να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και να χρησιμοποιούν αυτό το δίαυλο επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού για ερωτήσεις τους στο https://www.facebook.com/YoungBusinessTalentsGR

Οι καθηγητές μπορούν επίσης να κάνουν Like στο Facebook, αλλά και να επικοινωνούν απευθείας μαζί μας στο παρακάτω email & τηλέφωνο.

Το πρόγραμμα ΥΒΤ έχει Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, και τον Τελικό 2023 τίμησε με την παρουσία της και κήρυξε την έναρξή του η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, ενώ το 2024, τον Τελικό τίμησε η Υφυπουργός Παιδείας κα Ιωάννα Λυτρίβη.

Από φετινή επικοινωνία μας με το Υπουργείο Παιδείας/ ΙΕΠ, ενημερωθήκαμε ότι δεν είναι πλέον απαραίτητη η έγκρισή του για μαθητικούς διαγωνισμούς, αλλά αρκεί η απόφαση της Διεύθυνσης του κάθε σχολείου για να συμμετάσχουν οι μαθητές και καθηγητές του σε Διαγωνισμό όπως το ΥΒΤ ! https://www.iep.edu.gr/el/component/k2/content/146-odigos-gia-tin-egkrisi-ekpaideftikon-programmaton-kai-erevnon (Ιστοσελίδα ΙΕΠ)

Ο διαγωνισμός ξεκινά τέλη Νοεμβρίου και διαρκεί ως τέλος Φεβρουαρίου 2025 σε 11 εικονικά ‘έτη’ διοίκησης (αντίστοιχα με εβδομάδες) για τις ομάδες-‘εταιρίες’. Μετά τα 11 έτη –τα τελευταία τρία των οποίων είναι τα Ημιτελικά- οι 75 επικρατέστερες ομάδες προκρίνονται στον Εθνικό Τελικό στην Αθήνα στο τέλος Μαρτίου, για να ζήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία μαζί με συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα.

Ευχόμαστε να εγγραφούν από το Σχολείο σας όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες με καθηγητές, που εγγυημένα θα έχουν μια εξαιρετική διδακτική εμπειρία με το ΥΒΤ, καθώς και μαθητές για τους οποίους ο Διαγωνισμός θα είναι μια εμπειρία ζωής, μία μοναδική, βιωματική πρακτική άσκηση, που θα αναπτύξει τις δεξιότητές τους και θα τους χαρίσει πολύτιμα εφόδια για το μέλλον τους.

Καθηγητές που συμμετείχαν στο ΥΒΤ 2022/23 και 2023/24 μπορούν να παρέχουν συστάσεις, είμαστε στη διάθεσή σας να σας παρέχουμε ενημέρωση ποιοί συμμετείχαν από την περιοχή σας.

Ευχόμαστε να σας δούμε στο YOUNG BUSINESS TALENTS 2024/25.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,

Κωνσταντίνος Αρεταίος

Διευθυντής Διοργάνωσης ΥΒΤ

kareteos@gmail.com

Τηλ.6944 474499- 210 6855379

Διοργάνωση ARC ΝΕΩΝ & ΖΩΗΣ

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

YOUNG BUSINESS TALENTS

Τα Οφέλη που αποφέρει το πρόγραμμα στους μαθητές / φοιτητές είναι :

·         Πρακτική εκπαίδευση με τρόπο απόλυτα ρεαλιστικό, ευχάριστο και διασκεδαστικό

·         Καλύτερη εφαρμογή και κατανόηση της θεωρίας των μαθημάτων

·         Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων κριτικής σκέψης, επικοινωνίας, λήψης αποφάσεων, επίλυσης προβλημάτων και ικανότητας για καινοτομία

·         Μετάδοση των θεμελιωδών αξιών της συνεργασίας σε ομάδες, της προσπάθειας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ηθικής, της επιμονής

·         Κίνητρο ενεργητικής συμμετοχής στα μαθήματα, ανάπτυξη ικανοτήτων ηγεσίας & ομαδικότητας

·         Ακαδημαϊκό και επαγγελματικό προσανατολισμό

·         Ανάπτυξη επιχειρηματικής σκέψης και πρωτοβουλίας

·         Προετοιμασία για το άμεσο μέλλον και επαγγελματικός προσανατολισμός για πιο μακροπρόθεσμα

·         Επιβράβευση της προσπάθειας με Δίπλωμα (στον ημιτελικό & τελικό) και βραβεία στους νικητές του Τελικού

Τα Οφέλη που αποφέρει στους Καθηγητές και στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι :

·         Δωρεάν παροχή χωρίς κανένα κόστος ενός καινοτόμου, διεθνούς εργαλείου υποστήριξης της εκπαίδευσης

·         Προστιθέμενη αξία στο έργο των Καθηγητών

·         Ένα πειραματικό εργαστήριο οικονομίας & διοίκησης στην διάθεσή τους

·         Εργαλείο επεξήγησης της θεωρίας και γεφύρωσης με την πράξη

·         Προσδίδει αυξημένη συμμετοχή στην τάξη και δυναμισμό στην Σχολή

·         Κινητοποιεί σε δράση την τάξη και όλη την Σχολή με πυρήνα τις Ομάδες

·         Υποστηρίζει το έργο του Καθηγητή στον ακαδημαϊκό & επαγγελματικό προσανατολισμό των σπουδαστών

·         Αποτελεί εκπαιδευτική καινοτομία, σύγχρονη με άλλες χώρες

·         Ενισχύει το πνεύμα υπέρβασης στη Σχολή, με τις ίδιες αρετές του αθλητισμού

·         Ενδυναμώνει το εκπαιδευτικό ίδρυμα με μια κοινωνική, ομαδική δραστηριότητα

·         Ενθαρρύνει τους σπυδαστές να είναι συνεργάσιμοι, επαγγελματίες και χρήσιμοι στην κοινωνία

·         Επιβραβεύει και τους Καθηγητές με Δίπλωμα

Ο Καθηγητής μπορεί να υλοποιήσει το Πρόγραμμα ΥΒΤ και να καθοδηγεί τις ομάδες του :

α) στην ώρα του μαθήματός του χρησιμοποιώντας το σαν εργαλείο ενίσχυσης της διδασκαλίας

β) σαν πρόγραμμα εξωδιδακτικό, εκτός ωρολογίου προγράμματος, εθελοντικά

γ) σε χρόνο που συμφωνεί με τις ομάδες που καθοδηγεί.

ARC AMKE – Young Business Talents

Τηλ. 6944 474499 www.youngbusinesstalents.com/gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.