Οικονομική Ολυμπιάδα

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Ελλάδας και του εξωτερικού και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται σε 15 χώρες. Στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας (Μπρατισλάβα 9/2023), η Σόνια Βουδούρη κατέκτησε την 8η θέση και ο Άγγελος Δεμπόνος την 4η στη γενική κατάταξη και την 1η των διαγωνιζομένων στα αγγλικά.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το 2020 από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας. Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται με την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού.

Ήδη πάνω από 120 σχολεία από όλη την χώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Ελληνική Οικονομική ΟλυμπιάδαΟ διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων του λυκείου, ενώ τουλάχιστον ένα παιδί από κάθε σχολείο προκρίνεται στον περιφερειακό γύρο.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώθηκε πέρσι στη χώρα μας για τρίτη συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή πάνω από 3.000 παιδιών από 168 λύκεια, ενώ μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στους τελικούς της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας κατέκτησαν την 4η και την 8η θέση μεταξύ 80.000 συνολικά συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο.

Εμείς από την πλευρά μας εργαζόμαστε συστηματικά για την προώθηση του οικονομικού εγγραμματισμού και για να κάνουμε την Οικονομική Ολυμπιάδα κάθε χρόνο και καλύτερη. Φέτος έχουμε περισσότερο υλικό και δράσεις προετοιμασίας των παιδιών, και θέλουμε τη βοήθειά σας για την αύξηση της συμμετοχής και την προετοιμασία των παιδιών ώστε να συνεχίσουν να διακρίνονται όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και στον διεθνή τελικό που θα διοργανωθεί στη χώρα μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται παρακαλούνται να το αναφέρουν στην Δ/νση του σχολείου.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.